om barbro sundberg

Barbro Sundberg - Bakgrund

Barbro Sundberg är en Internationellt Certifierad Coach (ICC) som hjälper människor att nå sina mål genom att skapa skräddarsydda, tydliga handlingsplaner.


Barbro har under lång tid engagerat sig i ledares och föräldrars betydelse för idrottande barn och ungdomar. Ofta missförstår föräldrar hur viktig deras roll är och kan i många fall driva sina barn för hårt.


I maj släpps hennes andra bok på ämnet "Föräldrar för framgång - Sätt guldkant på ditt barns idrottsupplevelse" (21 maj 2021 Kunskapshuset Förlag). Läsaren får inblick i vad som ligger till grund för ett framgångsrikt idrottande hos barn och unga, där tränaren såklart har en stor roll, men även du som förälder.


"LYSTRING! Idrottsföräldrar och ledare” (2016) är en av Sveriges första böcker som riktats till idrottsföräldrar som grupp. I den lyfter Barbro hur idrottsklubbar bör kommunicera med föräldrar och ledare för att tydligt förmedla de värdegrunder klubben har, allt för att minimera dispyter som kan inträffa mellan föräldrar och domare, tränare och motspelare. Barbro har även medverkat i flertalet tv-program och har erfarenhet av att coacha såväl politiker som företagsledare, toppchefer, idrottslag, individuella idrottare och privatpersoner.

Barbros föreläsningar har beskrivits som genuina, passionerade och insiktsfulla. Hon föreläser om vikten av arbetsprocessen, värdegrundsarbete, coachande ledarskap och team-building och hon gör det med humor och utan pekpinnar.

Utbildning och yrkeslivserfarenhet

Barbro har en gedigen utbildning och många års yrkeslivserfarenhet att luta sig tillbaka mot. Hon har bland annat läst på Gymnastik- och Idrottshögskolan i Örebro, Axelsons Institut i Stockholm och Sabbatsbergs Kostcentrum. Dessutom har hon arbetat som seglarlandslagets kosttränare i OS samt som mental coach för Team Anna Kjellberg i "Match Racing".

Barbro föreläser om ämnen som kost, mental och fysisk träning, sömn, stress, inre motivation, teamwork och coachande ledarskap.

Ledarskap och teamcoaching

Oavsett vem du är och vad du gör är det viktigt med en stabil grund och en tydlig struktur. Enligt Barbro kan det till och med vara avgörande för en persons eller ett företags välmående, arbetsflöde och resultat. Enligt Barbro är det värdefullt att ta hjälp av en utomstående person, som kan vara både neutral och objektiv. En person som stöttar och vägleder för att nå bättre resultat och få nöjdare arbetstagare.

Med hjälp av Barbros coachning kan företag, organisationer och privatpersoner arbeta fram en tydlig värdegrund för att skapa en stabilare grund. Genom personlig utveckling och team-building växer och utvecklas såväl medarbetare som ledare, vilket i sin tur leder till en hälsosammare och mer gynnsam situation.

Barbro Sundberg

boka föreläsning med babro sundberg

Är du ute efter en inspirerande, upplyftande och insiktsfull föreläsning? Då har du hittat rätt! Barbro är inte bara erfaren och kunnig inom sitt yrkesområde, hon är också en meriterad och omtyckt föreläsare som är full av energi och visdomsord.

Välkommen att kontakta oss redan idag för att boka en föreläsning med Barbro Sundberg.