föreläsning

Barbro Sundberg är en erfaren föreläsare som förespråkar hälsosamt ledarskap, teamcoaching och mental träning som värdefulla, ibland helt avgörande verktyg för den som önskar uppnå sina mål.

Fotograf: Anette Norén

Föräldrar för framgång - Sätt guldkant på ditt barns idrottsupplevelse

I föreläsningar "Föräldrar för framgång - Sätt guldkant på ditt barns idrottsupplevelse" som bygger på hennes senaste bok med samma namn, tar Barbro upp betydelsen man har som förälder och vikten av ett sunt beteende när det kommer till sitt barns idrottsutövande. Boken innehåller bland annat intervjuer med 18 idrottsstjärnor om deras relation till sina föräldrar under uppväxten och den tidiga idrottskarriären, bland andra Tina Thörner, Stefan Lövgren och Anders Limpar!

föreläsning
 • Många unga idrottare slutar tidigt med sin sport. Ofta beror det på att de känner prestationsångest och tappar lusten. Här spelar tränarna en stor roll, men även du som förälder är mycket viktig för ditt barns idrottsutövande. Det gäller att peppa utan att pressa.
 • Barbro Sundberg, mental tränare och coach, har under lång tid engagerat sig i ledares och föräldrars betydelse för idrottande barn och ungdomar. Ofta missförstår föräldrar hur viktig deras roll är och kan i många fall driva sina barn för hårt.
 • Lyssnarna får inblick i vad som ligger till grund för ett framgångsrikt idrottande hos barn och unga, som inte nödvändigtvis måste leda till medaljer, men som definitivt skapar en känsla av att idrott är kul!

DET HÄLSOSAMMA LEDARSKAPET

Hur skapar man tydlig struktur och en trygg grund i syfte att förbättra arbetsflödet, resultatet och välmåendet?

Enligt Barbro sker det genom starkt, tryggt ledarskap och inre motivation. Men det krävs träning och samarbete och då är det ofta lättare att ta hjälp av en utomstående, objektiv person.

föreläsning
 • Är ditt företag en framgångsrik och lönsam organisation med en tydlig värdegrund som ni kan luta er mot? Har ni chefer som förstår sambandet mellan prestation, välmående, teamwork och vikten av att ha kul på jobbet?
 • Få en tydligare bild över dina mål och värderingar, en bättre förståelse för hur hälsoprocesser genererar ökad omsättning. Insikt i det coachade förhållningssättet och tillgång till verktyg för att bygga en bättre laganda.
 • Upplägget för denna kurs innefattar 2×2 dagar med 6 månaders mellanrum, i internatform. Workshops som kombineras med teori, gärna med tillgång till SPA eller träning. Det går givetvis att anpassa upplägget utifrån preferenser.

Ledarskap och teamcoaching

Hur skapar man tydlig struktur och en trygg grund i syfte att förbättra arbetsflödet, resultatet och välmåendet?

Enligt Barbro sker det genom starkt, tryggt ledarskap och inre motivation. Men det krävs träning och samarbete och då är det ofta lättare att ta hjälp av en utomstående, objektiv person.

föreläsning
 • Att ha en stabil grund och tydlig struktur är avgörande för ett företags välmående och arbetsflöde. Detta i kombination med en stark och trygg ledning.
 • Många gånger underlättar det att ha kontakt med en utomstående och neutral person. Någon som kan stötta handlingar som bidrar till mer framgång, bättre resultat och nöjda kunder samt personal.
 • Med Barbros hjälp och coachning kan ditt företag eller organisation ta fram tydliga värderingar för en stabil grund. Hon ser även till att du som ledare utvecklas och växer i din ledarstil. Där kommunikation, tydlighet, öppenhet och förmågan att ge bekräftelse och ansvar till personal faller som ett naturligt sätt att leda.

IDROTTSCOACHING

Hur definierar du framgång och vad kan du själv göra för att överkomma fysiska och mentala hinder?

Enligt Barbro handlar det om en rad aspekter som ska samspela för att verklig framgång ska uppnås. Hon förklarar och tydliggör bland annat de mentala processer en människa måste genomgå för att nå sina mål.

föreläsning
 • Framgång sker inte över en natt, det handlar om en mängd olika delar för att nå dit. Det är en självklarhet att fokuset ligger på att tekniken, konditionen, styrkan, kosten och sömnen. Men vad händer med hjärnan? Den del som faktiskt styr allt.
 • Barbro hjälper till att bygga upp självkänslan och självförtroende för att kunna möta med- såsom motgångar. För utan en stark och stabil självkänsla suger man lätt åt sig av negativ kritik. Som idrottare är det viktigt att se sina mål utifrån möjligheterna och tron på att man ska klara av det.
 • Tillsammans kommer ni jobba med att sätta mål för träning och tävling. Minimera de hinder som står i vägen för att bli en vinnare.

Barbro Sundberg

boka föreläsning med babro sundberg

Är du ute efter en inspirerande, upplyftande och insiktsfull föreläsning? Då har du hittat rätt! Barbro är inte bara erfaren och kunnig inom sitt yrkesområde, hon är också en meriterad och omtyckt föreläsare som är full av energi och visdomsord.

Välkommen att kontakta oss redan idag för att boka en föreläsning med Barbro Sundberg.